Готельно-ресторанна справа
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа
Освітня програма: Готельно-ресторанна справа
Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Освітній рівень: фаховий молодший бакалавр
Кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи
Форма навчання: денна та заочна
Прийом на навчання на базі 9-ти (тільки денна), 11-ти класів та професійно-технічної освіти
Термін навчання:
- на базі 9-ти класів – 3 роки;
- на базі 11-ти класів – 2 роки;
- на базі професійно-технічної освіти, вищої освіти – 1 рік (скорочений термін).
Адміністратор – головна фігура в управлінні обслуговуванням споживачів. Він організовує діяльність підлеглих працівників (контролює дотримання трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії та гігієни), а також сам виконує певний обсяг виробничих функцій (здійснює роботу з обслуговування відвідувачів, створення для них комфортних умов, забезпечує контроль за збереженням матеріальних цінностей, вживає заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій, розглядає претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням, здійснює контроль за відповідним оформленням приміщень, стежить за розміщенням, оновленням і станом реклами, спілкується з керівництвом). Робота вимагає ініціативи, організаторських здібностей, ввічливості, доброзичливості, схильності до підприємницької діяльності, знань у сфері ресторанного бізнесу.
Якщо ви бажаєте зробити кар’єру в ресторанному бізнесі, завітайте до нас на спеціальність Готельно-ресторанна справа. Ви набудете професійних знань та вмінь і отримаєте диплом фахового молодшого бакалавра освітньо-кваліфікаційного рівня “Адміністратор (господар залу)”.
Сьогодні без цієї посади не обходиться жодний заклад ресторанного господарства, тому що адміністратор – це повноцінний заступник директора ресторану, кафе чи бару, це людина, яка розуміє всі процеси роботи таких закладів.
Ви будете знати:
- сучасні технології обслуговування в закладах ресторанного господарства,
- особливості обслуговування святкових заходів та бенкетів,
- технологію приготування, оформлення та подачі страв,
- барну справу,
- методи управління,
- іноземну мову за професійним спрямуванням в межах розмовного мінімуму.
Ви будете вміти:
- сервірувати стіл,
- обслуговувати споживачів,
- складати меню,
- професійно спілкуватись з споживачами,
- запобігати та ліквідовувати конфліктні ситуації,
- дотримуватись правил етикету,
- організовувати і керувати роботою офіціантів, буфетників, касирів та інших працівників залу,
- оцінювати результати діяльності закладу ресторанного господарства та приймати рішення.
Ви зможете працювати:
- у ресторані, барі, ресторані-барі;
- у кафе, кав’ярні, кафе-пекарні, чайному салоні, кафетерії;
- у їдальні, буфеті;
- у компаніях, що здійснюють обслуговування споживачів в офісах, удома та в інших місцях.
Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи може працювати в закладах ресторанного господарства різних форм власності на посадах:
- адміністратора (господаря) залу;
- фахівця ресторанного обслуговування;
- офіціанта;
- бармена.
Наші студенти проходять практику в провідних закладах ресторанного господарства різних форм власності м.Черкаси. Крім цього, студенти спеціальності отримують робітничу професію Бармен, Офіціант.