Готельно-ресторанна справа

Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа

Освітня програма: Готельно-ресторанна справа
Галузь знань:   24 Сфера обслуговування
Освітній рівень:  фаховий молодший бакалавр
Кваліфікація:  фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи
Форма навчання:  денна та заочна

Прийом на навчання на базі 9-ти (тільки денна), 11-ти класів та професійно-технічної освіти

Термін навчання:

  • на базі 9-ти класів – 3 роки;
  • на базі 11-ти класів – 2 роки;
  • на базі професійно-технічної освіти, вищої освіти  – 1 рік (скорочений термін).

Адміністратор – головна фігура в управлінні обслуговуванням споживачів. Він організовує діяльність підлеглих працівників (контролює дотримання трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії та гігієни), а також сам виконує певний обсяг виробничих функцій (здійснює роботу з обслуговування відвідувачів, створення для них комфортних умов, забезпечує контроль за збереженням матеріальних цінностей, вживає заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій, розглядає претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням, здійснює контроль за відповідним оформленням приміщень, стежить за розміщенням, оновленням і станом реклами, спілкується з керівництвом). Робота вимагає ініціативи, організаторських здібностей, ввічливості, доброзичливості, схильності до підприємницької діяльності, знань у сфері ресторанного бізнесу.

Якщо ви бажаєте зробити кар’єру в ресторанному бізнесі, завітайте до нас на спеціальність Готельно-ресторанна справа. Ви набудете професійних знань та вмінь і отримаєте диплом фахового молодшого бакалавра освітньо-кваліфікаційного рівня “Адміністратор (господар залу)”.

Сьогодні без цієї посади не обходиться жодний заклад ресторанного господарства, тому що адміністратор – це повноцінний заступник директора ресторану, кафе чи бару, це людина, яка розуміє всі процеси роботи таких закладів.

Ви  будете знати:

  • сучасні технології обслуговування в закладах ресторанного господарства,
  • особливості обслуговування святкових заходів та бенкетів,  
  • технологію приготування, оформлення та подачі страв,
  • барну справу,
  • методи управління,
  • іноземну мову  за професійним спрямуванням в межах розмовного мінімуму.

Ви будете вміти:

  • сервірувати стіл,
  • обслуговувати споживачів,
  • складати меню,
  • професійно спілкуватись з споживачами,
  • запобігати та ліквідовувати конфліктні ситуації,
  • дотримуватись правил  етикету,
  • організовувати і керувати роботою офіціантів, буфетників, касирів та інших працівників залу,
  • оцінювати результати діяльності закладу ресторанного господарства  та приймати рішення.

Ви зможете працювати:

  • у ресторані, барі, ресторані-барі;
  • у кафе, кав’ярні, кафе-пекарні, чайному салоні,  кафетерії;
  • у їдальні, буфеті;
  • у компаніях, що здійснюють обслуговування споживачів в офісах, удома та в інших місцях.

Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи може працювати в закладах ресторанного господарства різних форм власності на посадах:

  • адміністратора (господаря) залу;
  • фахівця ресторанного обслуговування;
  • офіціанта;
  •  бармена.

Наші студенти проходять практику в провідних закладах ресторанного господарства різних форм власності м.Черкаси. Крім цього, студенти спеціальності отримують робітничу професію Бармен, Офіціант.

Запрошуємо на навчання за спеціальністю: 241 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА