Готельно-ресторанна
справа та кейтеринг
Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа
Галузь знань: J Транспорт та послуги
Освітньо-професійний ступінь: фаховий молодший бакалавр
Освітня кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу
Форма навчання: денна та заочна
Прийом на навчання: на базі 9-ти (тільки денна), 11-ти класів
Термін навчання:
на базі 9-ти класів – 2 роки 10 місяців;
на базі 11-ти класів – 1 рік 10 місяців.
Готельно-ресторанна справа – одна з актуальних і перспективних спеціальностей, яка необхідна для забезпечення роботи готельної та ресторанної інфраструктури. Для цієї підгалузі потрібні фахівці, що вміють організовувати виробництво і обслуговування у закладах готельного і ресторанного господарства, забезпечувати належний рівень якості продукції та послуг, удосконалювати форми і методи обслуговування.
Сьогодні без посади адміністратора не обходиться жодний заклад готельного чи ресторанного господарства, адміністратор – це повноцінний заступник директора ресторану, готелю, кафе чи бару, це людина, яка розуміє всі процеси роботи таких закладів.
Якщо ви бажаєте зробити кар’єру в готельному чи ресторанному бізнесі, завітайте до нас на спеціальність Готельно-ресторанна справа та кейтеринг. Ви набудете професійних знань та вмінь і отримаєте диплом фахового молодшого бакалавра, освітньої кваліфікації – фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу.
Ви будете знати:
- чинну законодавчо-нормативну базу з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
- сучасні технології обслуговування в закладах готельно-ресторанного господарства;
- особливості обслуговування святкових заходів та бенкетів, виїздного обслуговування;
- організацю виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
- технологію приготування, оформлення та подачі страв;
- барну справу,
- методи управління,
- ділову українську та іноземну мову за професійним спрямуванням в межах розмовного мінімуму.
Ви будете вміти:
- обслуговувати споживачів у закладах готельного і ресторанного господарствах із використанням сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій;
- професійно спілкуватись зі споживачами ресторанних і готельних послуг;
- координувати роботу обслуговуючого персоналу;
- підбирати технологічне устаткування й обладнання для раціонального використання просторових і матеріальних ресурсів;
- оформляти первинну облікову і технологічну документацію, складати меню;
- запобігати та ліквідовувати конфліктні ситуації;
- дотримуватись правил етикету;
- оцінювати результати діяльності закладу готельно-ресторанного господарства та приймати рішення.
Ви зможете працювати:
- у ресторані, барі, ресторані-барі;
- у кафе, кав’ярні, кафе-пекарні, чайному салоні, кафетерії;
- у їдальні, буфеті;
- у компаніях, що здійснюють обслуговування споживачів в офісах, удома та в інших місцях.
Фахівець підготовлений до роботи в галузі економіки за Національним класифікатором України: Секція 1 Тимчасове розміщення і організація харчування Розділ 56 – Діяльність із забезпечення стравами та напоями, та здатний виконувати професійні роботи:
3414 Фахівець з готельного обслуговування;
4222 Адміністратор (господар) залу.
Перелік посад, які може обіймати випускник, не є вичерпним.
Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу може працювати в закладах ресторанного господарства різних форм власності на посадах:
- адміністратора (господаря) залу;
- фахівця готельного обслуговування;
- офіціанта;
- бармена.
Наші студенти проходять практику в провідних закладах готельного та ресторанного господарств різних форм власності м.Черкаси.
Крім цього, студенти спеціальності отримують робітничу професію Офіціант, Бармен.

