Готельно-ресторанна
справа та кейтеринг

Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг

Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа
Галузь знань: J Транспорт та послуги
Освітньо-професійний ступінь: фаховий молодший бакалавр
Освітня кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу
Форма навчання: денна та заочна

Прийом на навчання: на базі 9-ти (тільки денна), 11-ти класів

Термін навчання:
на базі 9-ти класів – 2 роки 10 місяців;
на базі 11-ти класів – 1 рік 10 місяців.

Готельно-ресторанна справа – одна з актуальних і перспективних спеціальностей, яка необхідна для забезпечення роботи готельної та ресторанної інфраструктури. Для цієї підгалузі потрібні фахівці, що вміють організовувати виробництво і обслуговування у закладах готельного і ресторанного господарства, забезпечувати належний рівень якості продукції та послуг, удосконалювати форми і методи обслуговування.

Сьогодні без посади адміністратора не обходиться жодний заклад готельного чи ресторанного господарства, адміністратор – це повноцінний заступник директора ресторану, готелю, кафе чи бару, це людина, яка розуміє всі процеси роботи таких закладів.

Якщо ви бажаєте зробити кар’єру в готельному чи ресторанному бізнесі, завітайте до нас на спеціальність Готельно-ресторанна справа та кейтеринг. Ви набудете професійних знань та вмінь і отримаєте диплом фахового молодшого бакалавра, освітньої кваліфікації – фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу.

Ви  будете знати:

  • чинну законодавчо-нормативну базу з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • сучасні технології обслуговування в закладах готельно-ресторанного господарства;
  • особливості обслуговування святкових заходів та бенкетів, виїздного обслуговування;
  • організацю виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  • технологію приготування, оформлення та подачі страв;
  • барну справу,
  • методи управління,
  • ділову українську та іноземну мову за професійним спрямуванням в межах розмовного мінімуму.

Ви будете вміти:

  • обслуговувати споживачів у закладах готельного і ресторанного господарствах із використанням сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій;
  • професійно спілкуватись зі споживачами ресторанних і готельних послуг;
  • координувати роботу обслуговуючого персоналу;
  • підбирати технологічне устаткування й обладнання для раціонального використання просторових і матеріальних ресурсів;
  • оформляти первинну облікову і технологічну документацію, складати меню;
  • запобігати та ліквідовувати конфліктні ситуації;
  • дотримуватись правил етикету;
  • оцінювати результати діяльності закладу готельно-ресторанного господарства та приймати рішення.

Ви зможете працювати:

  • у ресторані, барі, ресторані-барі;
  • у кафе, кав’ярні, кафе-пекарні, чайному салоні, кафетерії;
  • у їдальні, буфеті;
  • у компаніях, що здійснюють обслуговування споживачів в офісах, удома та в інших місцях.

Фахівець підготовлений до роботи в галузі економіки за Національним класифікатором України: Секція 1 Тимчасове розміщення і організація харчування Розділ 56 – Діяльність із забезпечення стравами та напоями, та здатний виконувати професійні роботи:
3414 Фахівець з готельного обслуговування;
4222 Адміністратор (господар) залу.
Перелік посад, які може обіймати випускник, не є вичерпним.

Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу може працювати в закладах ресторанного господарства різних форм власності на посадах:

  • адміністратора (господаря) залу;
  • фахівця готельного обслуговування;
  • офіціанта;
  • бармена.

Наші студенти проходять практику в провідних закладах готельного та ресторанного господарств різних форм власності м.Черкаси.

Крім цього, студенти спеціальності отримують робітничу професію Офіціант, Бармен.

Запрошуємо на навчання за спеціальністю: 241 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА